Home.

Bestuur.

Geschiedenis.

Contact.

Verhuur  apparatuur.

Verhuur.

Joffershof Nieuws.

Prikbord.

Links.

De Joffershof

 

Zo heet vanaf 17 december 1983 de voormalige meisjesschool aan de Laurentiusstraat.

 

Door de onthulling van deze naam werd op die dag door de burgemeester het nieuwe gemeenschapshuis van Vierlingsbeek officieel in gebruik gesteld. Dit gebeurde tijdens een officiële bijeenkomst, waarbij aanwezig waren het college van B en W, raadsleden, vertegenwoordigers van vele Vierlingsbeekse verenigingen en andere genodigden.

 

In het welkomstwoord van de voorzitter van de stichting, die het gemeenschapshuis exploiteert, werd duidelijk gemaakt dat het nieuwe gemeenschapshuis een gebouw is, bestemd voor de Vierlingsbeekse verenigingen en groepen. Deze kunnen van het gebouw gebruik maken voor het organiseren van allerlei activiteiten.

 

De burgemeester schetste vervolgens in het kort de geschiedenis van de totstandkoming van het gemeenschapshuis. Bijzondere aandacht schonk hij aan de initiatieven van de heer L. Litjens.

Zonder deze initiatieven zou Vierlingsbeek nu nog waarschijnlijk niet over een gemeenschapshuis hebben kunnen beschikken. Na zijn toespraak onthulde de burgemeester de naam “Joffershof”

 

 

Joffers waren vroeger in Amsterdam een aantal ongehuwde vrouwen die een beroemde schilderschool vormden. Een “hof” is een omheinde plaats, een plaats van samenkomst.

De naam Joffershof heeft uitstraling en ligt goed in het gehoor.

 

Op zondag 18 december was er open dag. Een groot deel van de Vierlingsbeekse bevolking kwam kennismaken met het nieuwe gemeenschapshuis.

 

Kunstwerk.

De naam “Joffershof” die boven de ingang is geplaatst is een creatie van de kunstenaar Frank Lindner.

Dit ornament kwam eerst voor op een monument, zoals te zien op de foto hierboven, welke werd onthuld op zondag 17 maart 1984.

Door uitbreiding van de kinderdagopvang is in 2006 in overleg met de kunstenaar het monument opgeruimd en de naam boven de ingang geplaatst.

 

 

In het centrum van Vierlingsbeek staat het gebouw “De Joffershof“.

 

Dagelijks brengen vele mensen uit Vierlingsbeek en Groeningen hier hun vrije tijd door. Waar vroeger de meisjes aap, noot, mies leerden, zich bekwaamden in koken en naaien, heeft nu jong en oud z’n stekje gevonden.

Activiteiten  van typ les, computer les, muziek, en dans.

In het gebouw zijn ook ondergebracht kinderdagopvang Spring en dagopvang voor ouderen AllesBijEen.