Home.
Bestuur.
Geschiedenis.
Contact.
Verhuur  apparatuur.
Verhuur.
Joffershof Nieuws.
Prikbord.
Foto's.
Links.

Een bijzonder afscheid met een feestelijk t(l)intje.

 

Op zondag 18 juli hebben we tijdens onze jaarlijkse brunch met vrijwilligers en bestuur van het Joffershof afscheid genomen van Annemie Raedts van den Goor en Herman Reijnen.
De voorzitter Hanny Willems heette iedereen welkom en kon melden dat burgemeester van Soest aanwezig zou zijn tijdens de brunch in het kader van zijn afscheidstournee. Daarna richtte zij eerst het woord tot Herman, Hij was zeer veel jaren een vertrouwd gezicht bij Joffershof. Op maandag en de vrijdagavond draaide hij zijn diensten en als er in een weekend wat te doen was stond Herman altijd klaar om te helpen.
Herman had ook vaker goede ideeën om nog meer service te verlenen aan de bezoekers. Hij zou o.a. graag snacks verkopen, helaas is dat er nog niet van gekomen, ook mede door het wachten op verbouw /uitbreiding van Joffershof.
Hanny bedankte namens het bestuur Herman heel hartelijk voor zijn jarenlange inzet met de daarbij horende enveloppe en i.p.v. bloemen dachten wij dat Herman een bierpakket meer kon waarderen.
Daarna richtte Hanny het woord tot Annemie met de woorden: er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan: in die tijd hebben we samen heel prettig samen gewerkt en veel meegemaakt maar wie kan dat beter vertellen dan Grad Willems waarmee zij 29 jaar geleden de herstart van het Joffershof heeft gemaakt.
Grad memoreert hoe dat toentertijd ging, Annemie en hij, samen met Lambert Colet en Marian Verstraelen werden benaderd door de wethouder Ronnes om het Joffershof nieuw leven in te blazen. Na lang en veel vergaderen werd het Joffershof in 1994 geopend en werd Annemie secretaris en Grad penningmeester.
Annemie heeft toen ook haar horecadiploma gehaald omdat we een horecavergunning nodig hadden. Ook voor Annemie de welverdiende envelop en voor Leon een boeket bloemen als man achter de vrouw.
Ondertussen was de burgemeester aangeschoven en wilde graag zijn aanwezigheid toelichten. Maar dat niet alleen hij had nog een verrassing in petto en wilde Herman ook bedanken voor zijn tomeloze inzet voor het Joffershof.
Het bleef niet bij een dankwoord alleen, de burgemeester vond dat Herman de “speld van verdiensten” van de gemeente Boxmeer hem zeer zeker toekwam en vol trots liet Herman zich deze speld door de burgemeester opspelden. Applaus van alle aanwezigheden voor deze verdiende geste.
De burgemeester wilde ook graag Annemie bedanken voor haar jarenlange inzet voor het Joffershof maar dat niet alleen, zij heeft jarenlang de communie en kerknevendiensten gedaan, ze was betrokken bij de organisatie van de Koninginnedag, daarnaast was ze ook nog vrijwilligster bij de peuterspeelzaal en nu al enkele jaren voorzitter van zangvereniging Joyful in Sambeek. Als je zoveel voor de gemeenschap hebt gedaan en betekent dan is het niet vreemd dat het onze koning heeft behaagd dat Annemie opgenomen is in de orde van Oranje-Nassau en kreeg zij het welverdiende lintje opgespeld door de burgemeester.  Annemie, haar man, kinderen en partners waren aangenaam verrast door deze blijk van waardering.  Na alle mooie woorden van dank en felicitaties was het tijd voor een drankje en de brunch waarbij zoals gezegd ook de burgemeester en zijn vrouw bij aansloten.

 

JOFFERSHOF NIEUWS